HTML

Annika és a focidrukkerek, avagy dortmund-história

Egy magyar Erasmus-diák hétköznapjai a jeges éghajlatú Ruhr-vidéken, ahol vasárnap nincs nyitva még egy szerencsétlen éjjelnappali sem, és ahol nem lehet eljutni A pontból B pontba

Friss topikok

Linkblog

A farm, ahol élünk

2008.03.14. 15:39 jannika

Itt az ideje, hogy bemutassam a helyet, ahol mindennapjaim telnek. Először is lássuk a kolit, vagyis a lakásféleséget, ahol négyen lakunk együtt. Megjött a negyedik lakótársam is, egy vörös hajú leányzó Dél-Németországból, Kalinka a neve (igen, mint a vodka). A piros X-szel jelölt helyiség az én szobám.
































Ez a konyha:                                           
















Ez pedig a fürdő (a tükrön karácsonyfa-égők láthatóak):





















Ez itt a nagy, füves terület két kollégium között, itt cuppogunk át minden reggel a sárcban, meg itt cuppogunk haza is a sötétben, mert erre sokkal rövidebb. A képen épp Bogi próbál átvergődni a mocsáron.
















Emitt pedig az én szobám:   












   








És most pár kép Dortmundról.
Egy tér...                                     





















....egy utca....





















... egy orrszarvú, Dortmund emblematikus jószága (hogy miért, azt nem tudom, szerintem ebben a hidegben egy orrszarvú egy órán belül feldobná a talpát). Ezek a szobrok a budapesti tehénparádéhoz hasonló kezdeményezés keretében ácsorognak az utcákon. Schön, sehr schön. Repülni is tudnak.

































Végül egy tangóharmonikás kisfiú, a budapesti tangóharmonikás, kacsingatós cigánykölök méltó párja.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jannika.blog.hu/api/trackback/id/tr69380875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása