HTML

Annika és a focidrukkerek, avagy dortmund-história

Egy magyar Erasmus-diák hétköznapjai a jeges éghajlatú Ruhr-vidéken, ahol vasárnap nincs nyitva még egy szerencsétlen éjjelnappali sem, és ahol nem lehet eljutni A pontból B pontba

Friss topikok

Linkblog

Such a perfect day - és még nincs vége

2008.04.22. 18:33 jannika

Épp most iszom a harmadik kávémat, de egyszerűen képtelen vagyok magamhoz térni. Nem mintha a tegnapi nap olyan rettenetesen hosszúra és kimerítőre sikeredett volna: egy szerencsétlen randevú és a szokásos Eastendbeli sörözés után fél egykor már itthon is voltam és jó kislány módjára álomra hajtottam a fejemet (hogy aztán válogatott baromságokat álmodjak össze a telihold tiszteletére). Délelőtt Bogival szerettünk volna bemenni a városba vásárolgatni és lófrálni, de az S-Bahn kb. 20 percet késett, aztán mikor megérkezett, a szimpatikus férfihang bemondta, hogy nem megy el egészen a Hauptbahnhofig, ezért a végállomás előtti megállóban újabb tíz percet kellett várnunk a következőre. A vásárlásból így annyi lett csak, hogy a kedvenc török negyedemben (ami mindössze csak egy utca) végigjártuk az összes üzletet, míg találtam egy rendkívül praktikus felsőt, amelyből az egész hátam kilóg (így nem lehet normális melltartóval hordani). Szegény Bogit a török negyed a legmélyebb depresszióba taszította, így mikor nagy nehezen megérkeztünk a televíziós órára a város másik végébe, már csak arra volt erőnk, hogy egy csodálatosan virágzó fa alá leüljünk és nézzünk magunk elé kábé húsz percig; a tanárnő ugyanis elfelejtette, hogy megbeszéltük délután kettőre a találkozót... Így vártunk ötven percet, mikor is a normális óra elkezdődött, és végre megtudtuk, mit is kell produkálnunk a félév során a kreditek megszerzése érdekében. Nos, a követelmények egyáltalán nem kedvezőek, ezért lehet, inkább az egyetemi újságot fogjuk csinálni, annak a szerkesztősége legalább a campuson található.
Visszajött egy magyar lány röpke egy hétre, hogy megünnepelje a születésnapját. Dóráról már hallottunk; előző szemeszterben volt itt, hogy megalapozza a magyarok hírnevét,  melyet jelenleg mi öregbítünk: Dórát csak úgy ismeri minden itteni Erasmusos, hogy a "partigörl, aki rettenetesen sokat iszik". Ma lesz valami grillezés, amire megyünk, feltéve, ha nem mossa el az eső.
A tegnapi elcseszett találkáról pedig könyvet fogok írni ezzel a címmel: "Megszámlálhatatlanul sok dolog, amit férfiként el kell kerülni a randevún"...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jannika.blog.hu/api/trackback/id/tr44437500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Martina 2008.04.23. 13:41:35

Kifejezetten várom a könyv megjelenését!:)
Puszillak, fel a fejjel!
süti beállítások módosítása