HTML

Annika és a focidrukkerek, avagy dortmund-história

Egy magyar Erasmus-diák hétköznapjai a jeges éghajlatú Ruhr-vidéken, ahol vasárnap nincs nyitva még egy szerencsétlen éjjelnappali sem, és ahol nem lehet eljutni A pontból B pontba

Friss topikok

Linkblog

Ahogy itt söröznek

2008.03.11. 21:50 jannika

Aki nem szereti a sört (lásd Bogi), az nem nagyon fog alkoholizálni az elkövetkező pár hónapban, vagy hozza magával kulacsban a piát, amit szeret.

Megkérdeztem már két egyetemi kocsmában is, hogy milyen boraik vannak, és nagyon, de nagyon furcsán néztek rám. Bort nem lehet kapni sehol, csak kéteurós sört, de ha visszaviszed a poharat vagy a korsót, visszakapod az egy eurót. Ennek a műveletnek többféle változata létezik, az idő előrehaladtával és pincérek véralkoholszintjének növekedésével egyenes arányosságban nő annak az esélye, hogy potyasört kap az ember. A múltkor a buli vége felé egy üres pohárért egy üveg sört adott a pincérfiú, előtte viszont  a pohárért nem fizettem külön, az üveg sört viszont hazavittem.
Hétfőnként éppen az alattunk lévő kocsma van soron, itt egész sajátos módja létezik az üvegcserének: a képen látható kis bogyók kíséretében kerülhet sor az egy euró visszaszerzésére, ezeket a sör mellé adják. Mikor találtam egyet a földön, azt hittem, nagyot fogok bűnözni, de mint kiderült, a sheftelés a kis kék bogyókkal teljesen megszokott, Willnek, az egyik amerikainak például egy egész tárcsa lapult a zsebében.
A kis kék bogyók népszerűségének következtében ma délelőtt a némettanfolyamon az Erasmusos diákok nagy része csak ült a helyén, üveges tekintettel meredve maga elé, szünetben meg mindenki a kávézónál tolongott halottfehér arccal. Julia, a francia csaj egy üveg sörtől már készen van.
Ami engem illet, nekem még volt erőm délután kiváltani a városházán a tartózkodási engedélyt Tobias, a mai napon frissen megismert patém közreműködésével, kiben kissé túlteng az energia. Tobias hiperaktív: úgy rángatta az autó kormányát, mint egy őrült, rettenetesen gyorsan beszél, és Bogi szerint remeg a keze és az arca, ha egy helyben áll. Mindenesetre nagyon jó fej volt, nélküle még most is ott ülnénk az arabok és a kínaiak között.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jannika.blog.hu/api/trackback/id/tr98376924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása